Ajutor

Ghid FTP

Client ftp personalizat ANR FTP auth

Am lansat aplicatia ANR ftp auth (o prescurtare de la ANR FTP autentificare securizată).

Noua aplicație va facilita accesul la ftp-ul asociației și va putea oferi și mesaje la dezactivarea conturilor care figurează cu cotizația neplătită.

Totodată, acest nou program va duce la autentificarea unică pe serverul ftp al A.N.R. Computerul autentificat este cel care va avea acces la cont. Conexiunile simultane nu vor mai fi efectuate.

Protocolul ftp nu se schimbă și nu apare ceva special, cu excepția faptului că după ce ați scris numele de utilizator și parola, acestea vor fi validate în server și se va crea o cheie unică de acces. Cheia se schimbă aleator, conform unor criterii de securitate.

Din motivul unicității accesului la cont, ar trebui să aveți grijă de datele dumneavoastră personale de acces.

 

Descărcați aplicația dând click pe imaginea următoare:

Descărcați aplicația ANR FTP auth

 

Modul de utilizare este simplu și aproape un neștiutor va putea accesa serverul comod urmănd pașii:

 • lansați aplicația ANR FTP auth de pe desktopul dumneavoastră;
 • prima opțiune este alegerea clientului. Clientul ftp intern este o aplicație ftp de profil. Dacă nu vă este comod și doriți să utilizați clientul dumneavoastră ftp preferat, puteți apăsa săgeată în jos pentru a marca opțiunea "Folosesc un alt client FTP";
 • Apăsați tasta TAB pentru a ajunge la câmpul de editare utilizator, completați numele dumneavoastra de utilizator;
 • apăsați tasta TAB pentru a ajunge la câmpul parolă. Ștergeți dacă este scris ceva și completați parola personală. Atenție: caracterele tastate nu vor fi pronunțate, ci va fi pronunțat stea.
 • Apăsați tasta TAB pentru a ajunge la caseta checkbox Memorare parolă. Dacă bifați acest checkbox, numele dumneavoastră de utilizator și parola vor fi salvate în sistem și vor fi gata completate la următoarea lansare a aplicației. Datele vor fi salvate numai în cazul în care ați reușit să vă conectați cu succes pentru a preveni suprasolicitarea serverului din cauza unor utilizatori rău intenționați;
 • Apăsați tasta TAB pentru a ajunge la butonul Trimiteți;
 • Dacă autentificarea nu este posibilă, veți primi un mesaj într-un dialog cu buton OK.
 • Dacă autentificarea este corectă, atunci va fi lansat un program numit WinSCP care va afișa două liste. În cea din stânga veți găsi conținutul din My Documents. În lista din dreapta veți găsi conținutul contului dumneavoastră din ftp;
 • Navigarea între cele două liste se face cu tasta TAB;
 • În lista de pe ftp, veți auzi primul element .. ceea ce înseamnă directorul anterior (rădăcină);
 • Navigați cu săgeată în jos cu jos sau în sus pe listă, iar când găsiți elementul dorit apăsați tasta ENTER;
 • Pentru a descărca un DOSAR sau FIȘIER, puteți folosi tastele obișnuite pentru copiere lipire sau puteți folosi o scurtătură simplă, tasta F5 și căutați butonul ok cu tasta TAB (e selectat implicit).
 • Descărcarea va fi pornită și în partea de jos apare o listă a descărcărilor. La finalizarea descărcării veți auzi un beep și un balon în zona ceasului prin care va anunță de finalizarea descărcării.

     sau   ați uitat parola?

 

 

Dacă nu aveți un cont ftp, puteți solicita crearea unui cont nou de la angajații filialelelor.

Recuperare parolă